Investeren in ontwikkeling medewerkers levert veelvoud op!

Je bekijkt nu Investeren in ontwikkeling medewerkers levert veelvoud op!

Investeer in de ontwikkeling van je team, je zult al snel merken dat de tevredenheid van je medewerkers toeneemt wat leidt tot betere bedrijfsresultaten!

Nog steeds besteden veel organisaties de meeste tijd, energie en geld aan het herstel (Curatie) van medewerkers die in (langdurig) verzuim zijn beland. En dat terwijl dit slechts een kleine groep medewerkers betreft. Het kan veel effectiever, (kosten)efficiënter én ook nog veel leuker zijn door te investeren in het welzijn van al je medewerkers (Amplitie). Door te focussen op het welzijn van iedereen, creëer je een gezonde en stabiele basis voor de hele organisatie.

Met Amplitie verander je de traditionele aanpak, je keert de ‘Pyramide van Aandacht’ om. Dit leidt op de lange termijn tot minder verzuim en verloop, hogere tevredenheid en motivatie bij werknemers, een betere positie op de arbeidsmarkt en in dienstverlening, en verhoogde productiviteit.

Investering verdient zich vele malen terug

Amplitie betaalt zich direct uit, brengt snel rendement en bespaart kosten! Neem ons praktijkvoorbeeld: een bedrijf met 400 werknemers investeerde vorig jaar € 20.000 ,-  in onze ‘strippenkaart’ waar alle medewerkers gebruik van konden maken.

Het resultaat?: 12 medewerkers maakten gebruik van onze werkgerelateerde coaching, wat  twee burn-outs voorkwam en een medewerker succesvol re-integreerde, er drie medewerkers behouden bleven voor het bedrijf en nog eens zes medewerkers hun vaardigheden, leercurve en werkgeluk verbeterden. Al met al een geschatte besparing van minstens € 300.000 euro in één jaar! Het rekensommetje: je bespaart dus al snel 15-20 keer de investering.

Door meer tijd en aandacht te besteden aan coaching en ondersteuning:

  • Benut je de talenten van je team beter;
  • Verhoog je de medewerkerstevredenheid;
  • Versnel je leerprocessen;
  • Verminder je verloop en verzuim.

Meer weten over hoe Amplitie werkt en hoe wij dit toepassen in onze coaching? We schreven er eerder een uitgebreide blog over.

En belangrijker: wil je ook zulke resultaten zien in jouw organisatie? Bel of mail ons gerust voor een gesprek over hoe we dat samen kunnen realiseren! www.coachvandezaak.nl

Jan Marijne

Jan Marijne is Personal Coach en Carrière Coach. Bel hem gerust op +31(0)654694392 of stuur een mailtje naar jan@coachvandezaak.nl