Decembermaand feestmaand… maar niet voor iedereen

Je bekijkt nu Decembermaand feestmaand… maar niet voor iedereen

Met de decembermaand voor de deur, staan we op de drempel van een periode die bekend staat om zijn gezelligheid en sfeer, maar ook om reflectie en bezinning. Het is een tijd waarin velen samen zijn met vrienden en familie, maar laten we niet vergeten dat dit niet voor iedereen een feestmaand is. Voor sommigen kunnen de dagen voor kerst een uitdaging zijn, met verschillende obstakels op het pad naar welzijn en geluk. Met het nieuwe jaar in het verschiet is het ook een goed moment om daar iets aan te doen.

Uit balans

Zit je bijvoorbeeld niet goed in je vel, omdat je maar moeilijk de balans kunt vinden tussen werk en privé? Dan is het belangrijk om inzicht te krijgen in je persoonlijke knelpunten en met de juiste tools te werken voor het herstel van je natuurlijke veerkracht. Coach van de Zaak kan je hierbij persoonlijk en vakkundig begeleiden. Zodat je in het nieuwe jaar weer ontspannen in het leven kunt staan en optimaal kunt functioneren.

Eenzaamheid

Terwijl velen genieten van elkaars gezelschap tijdens de feestdagen, zijn er ook mensen die zich alleen voelen. Het lijkt alsof iedereen het gezellig heeft, behalve jij. De Sire-campagne over eenzaamheid is niet voor niks gestart: de decembermaand kan dit gevoel van eenzaamheid nog verder versterken. Of je nu recentelijk een dierbare hebt verloren, het gemis voelt van iemand die al langer niet meer bij je is of door een scheiding alleen bent komen te staan, verdriet kan heel overweldigend zijn. Bij Coach van de Zaak weten we wat rouw is en kunnen we je helpen bij de verwerking van je verlies.

Stress

Ook ziekte van je partner, je kind of jijzelf kan een grote stressfactor zijn. Opeens krijgt je leven een totaal andere wending. Hoe moet je nu verder, terwijl je onder hoogspanning staat en de rest van de wereld onbezorgd aan het kerstdiner zit? Ook hiervoor geldt, dat het belangrijk is om in actie te komen. Bij ons vind je diverse experts die je kunnen begeleiden bij het leren omgaan met dit soort uitdagingen en het herstellen van je veerkracht.

Conclusie

De decembermaand is meer dan alleen feestelijkheden en gezelligheid. Het is een tijd van reflectie en bezinning. Samen kunnen we streven naar een nieuw jaar, waarin iedereen de steun krijgt die hij of zij nodig heeft bij het overwinnen van persoonlijke obstakels en het herstellen van veerkracht en balans.

Meer informatie vind je op CoachvandeZaak
Daar lees je ook alles over de praktische ‘strippenkaart’ die wij kunnen aanbieden.

Gisela Smeets

Gisela is gecertificeerd Stress- en Burnout Coach. Gisela brengt mensen weer in balans door inzicht te geven in knelpunten en hoe je die kunt oplossen om hen daarmee op weg te helpen naar een evenwichtig(er) leven.